13 Şubat 2013 Çarşamba

Bezelyeli Pilav Yemek Tarifi

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 150gr bezelye
  • 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tere yağı veya sıvı yağ


Yapılışı:
    Pirinci ayıklayın ve bolca tuz koyup 1-2 tane limon tuzu koyun ve üzerine sıcak su ilave ederek 1 saat kadar haşlayın.Haşlanan pirinci yıkayın (ne kadar iyi yıkarsanız o kadar güzel olur pilav)
Sıvı yağı tencereye koyun hafif ısıtın ve üzerine suyu ekleyin kaynayınca pirinci koyup suyunu çekne kadar pişirin piştikten sonra haşlanmış bezelyeyi üzerine dökün 1 kez karıştırın ve sararak demlenmeye bırakın..
Bezelyeler konserve ise; suyunu süzüp bir kaba koyarak yarım kaşık tereyağı ile sote yapın ve pilava karıştırın.
Bu şekilde pilav daha lezzetli bezelyelerde daha parlak görünüşlü olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder