13 Şubat 2013 Çarşamba

Etli Patlıcan Dolması Yemek Tarifi

Malzemeler:
  • 2 kg topak patlıcan
  • 250-300g orta yağlı kıyma
  •  1 su bardağı pirinç
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • karabiber
  • tuz
Sos İçin:
  • 1.5 çorba kaşığı kuru nane
  • yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak(dövülmüş)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
Yapılışı:
     Patlıcanlarımızı oyalım, tuzlu suya atarak kara suyunu çıkaralım. İçi için soğanlarımız ince yemeklik ve domateslerimi kabuklarını soyarak küp doğrayalım. Nane ve maydanozumuzu ince kıyalım. Salça ,tuz ve karabiberimizle iyice karıştıralım, kıyma ve pirincimizi en son ekleyip tekrar karıştıralım(sosunda yağ olduğu için içe yağ koymuyorum).
Patlıcanlarımız tuzlu suda çıkarıp iyice yıkayalım, iç harcımızı dolduralım(patlıcanları tam doldurmayın zira pirinç şişecektir)
Tencereye dizdiğimiz patlıcanlara 2 bardak su ekleyelim.

Sos malzememizi bir kapta karıştıralım.Dolmalarımızın ateşten inmesine 2-3 dk kala patlıcanların içine bir kaşık yardımıyla pay edelim.
Kısık ateşte pişirelim(20-30 dk)
Serviste tekrar nane ekleyebilirsiniz,bu tarif Mersin /Tarsus yöresinde pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder