13 Şubat 2013 Çarşamba

Kuru Patlıcan Dolması Yemek Tarifi

Malzemeler:
  • 15 adet kuru patlıcan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 dal taze nane yoksa 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı (içine)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (üstüne)
  • 8 adet çeri domates (kapak yapmak için)
  • 3 – 3,5 bardak su


Yapılışı:
    Öncelikle kuru patlıcanlar haşlanması için yıkanıp tencereye bir miktar suyla konur. (Sıcak suyla koymayın patlıcanlarınız sertleşir). Haşlanınca tencereden alınır, süzülür. İç harç için pirinç, salça, yağ, soğan, sarımsak, biber, maydanoz, nar ekşisi, tuz ve baharatlar karıştırılır. (soğan, sarımsak, biber ve maydanoz incecik doğranacak tabi  ) Hazırlanan iç harç patlıcanların içine doldurulur. Domatesler ikiye bölünüp patlıcanlara kapak yapılır. Tencereye yerleştirilen patlıcanların üstüne su ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı dökülür. (Dilerseniz bu suya bir tatlı kaşığı salça ve 2 yemek kaşığı da nar ekşisi ekleyebilirsiniz, eşim hoşlanmadığı için ben koymadım ama öyle de gayet lezzetli oluyor). Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.(Ara ara kontrol edin suyu azalırsa kaynamış su ekleyin.) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder