13 Şubat 2013 Çarşamba

Körili Pilav Yemek Tarifi

Malzemeler:
  • 1 su bardağı jasmine pirinci
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  •  2 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • 5-6 dal taze soğan(yeşil sapları)


Yapılışı:
  Tencerede tereyağını eritip pirinci ekleyin. İyice kavurduktan sonra köri ve kuş üzümünü ekleyin. Biraz daha kavurarak tavuk suyunu ilave edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra bir kere karıştırıp 10-15 dk bekletin. Serviz yapacağınız zaman bir tabağı alın üzerine ince kıyılmış taze soğan saplarını ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder